Honing

Honing

Onze honing wordt met zorg voor u geoogst en verwerkt. Het is pure honing zo uit de natuur, daar hoeft niets meer bij. Zodra de honing klaar is om te worden geoogst besteden we daar de grootst mogelijke zorg aan. De volle raten worden ontzegeld en meteen geslingerd. De honing wordt gezeefd, geroerd en is nu haast klaar om in potten te doen. Voor alle duidelijkheid vermelden we even dat dit proces ‘koud geslingerd’ heet. Hierdoor blijven alle goede enzymen in de honing bewaard en werken mee aan een gezonde levensstijl.

Voor u als klant is het fijn om de herkomst van een product te weten. Onze bijen staan op diverse prachtige locaties, midden in de natuur waar ze naar hartenlust nectar mogen verzamelen. Sommige volken staan in een duingebied met veel braam en liguster bloesems, en andere staan op de schorren en slikken tussen de wilde bloemen. Weer anderen in een bosrijke omgeving met veel Lindes. Al die bloesems uit verschillende bloemen en bomen hebben weer hun eigen unieke smaak. We hebben ook honing uit Duitsland van een collega imker: Oleg Rhoon. Oleg heeft 200 bijenvolken in het oosten van Duitsland nl. het Beierse woud. Deze honing is zeer goed van smaak!

Onze honingbij levert een knap staaltje werk tijdens het verzamelen van al die nectar uit de natuur. Tijdens de vlucht wordt een enzym uit de kopspeeksel klier toegevoegd aan de nectar in de honingmaag, en zodra deze in de bijenkast wordt doorgegeven is de nectar veranderd in pure honing. De bij vervoert soms tot de helft van haar lichaamsgewicht aan honing. We kunnen wel stellen dat onze honing een zeldzaam heerlijk product is van Nederlandse bodem.

Op dit moment hebben we de volgende soorten: Linde, Guldenroede, Heide, Braam/Liguster, Klaver, Zonnebloem, Lavendel, Tijm, Wald, Acacia, Kastanje, Voorjaars (Fruit), Amandel, zomer (met korenbloem), crème en Balsemienhoning.

Wij bieden ook emmers honing aan van 4kg en 10kg. De prijs is 10 Euro per kilogram. Voor verzenden rekenen wij 5 Euro tot 30 kg. Bij grotere hoeveelheden berekenen we bij bestelling de verzendkosten.